Jak vypěstovat ty nejlepší lístky?

Nejvíce se daří pěstování v Číně nebo Indii. Dokonalé prostředí je pro tuto rostlinu rozhodující. Asi by vás zaujalo, že se sklízí minimálně čtyři roky staré keře. Ruční sběr přináší tu nejlepší kvalitu. Lidé, kteří jsou jako pomocná síla na polích, si vydělají pakatel. Sběr je prováděn nejlépe v monzunovém období, ale může se uskutečnit takřka podle libosti celého roku. Zelený, bílý nebo černý čaj mají svou neodolatelnou chuť i aroma.

Ruční sbírání má vysokou efektivitu

Černý čaj a samozřejmě i ostatní druhy se sbírají nejlépe ručně. Tento náročný proces může být někdy nahrazen stroji, ale výsledek sběru není ani náhodou tak slibný a kvalitní. Každý keř dokáže plodit různou doby v řádu let, dokonce i desítek.

Jak vypěstovat ty nejlepší lístky?
Ohodnoťte příspěvek